Банер
Српски
Реч уредника
ПДФ
Штампа
Ел. пошта
Saša Jakovljević
Драги пријатељи и колеге,

Јубилеји су по правилу важна ствар у животу људи и институција. Они нас подсећају на све добре, али и мање добре ствари које су остале иза нас. Уобичајено је да се јубилеји обележавају у размацима од 100, 75, 50, 25 или 10 година, али сматрам да је и бројка 70 значајна и достојна поштовања, па и славља. Наиме, у овој, 2016. години, публиковаће се 70. волумен нашег часописа. Признаћете није мала ствар!

То, надам се, код старијих читалаца (професора, истраживача, наставника физичког васпитања, тренера, бивших студената..) и поштовалаца, који су пратили и који прате часопис дуги низ година, изазива позитивне и топле емоције. Сви ти волумени су се „рађали“ и „живели“ у разноврсним, више или мање, плодним временима, али увек са искреном посвећеношћу науци и струци. Данашњим истраживачима и осталим посленицима наше науке и струке, часопис жели да и даље буде значајна подршка као извор нових сазнања, али и као место на којем они могу да објављују резултате својих научних истраживања или њима својствене стручне опсервације.

Због тога, са великим задовољством, позивамо истраживаче, научнике из области спорта, физичког васпитања и других граничних дисциплина, као и стручњаке из праксе: тренере, педагоге физичког васпитања, спортске лекаре, психологе и друге да својим научним и стручним радовима увеличају јубилеј часописа.

Традиционално, позивамо и младе истраживаче и студенте да искористе могућност да се усавршавају и започну своју мисију у пољу науке у области спорта и физичког васпитања.

Ова година је олимпијска и права прилика да се у нашем часопису настави повезивање теорије/науке и праксе као један од основних постулата часописа, а све ради унапређења спортских и педагошких достигнућа у нашој области.

Glavni urednik
Saša Jakovljević
Последње ажурирано четвртак, 22 децембар 2016 16:37