Банер
Српски
Saša Jakovljević
Драги пријатељи и колеге,

Јубилеји су по правилу важна ствар у животу људи и институција. Они нас подсећају на све добре, али и мање добре ствари које су остале иза нас. Уобичајено је да се јубилеји обележавају у размацима од 100, 75, 50, 25 или 10 година, али сматрам да је и бројка 70 значајна и достојна поштовања, па и славља. Наиме, у овој, 2016. години, публиковаће се 70. волумен нашег часописа. Признаћете није мала ствар!

То, надам се, код старијих читалаца (професора, истраживача, наставника физичког васпитања, тренера, бивших студената..) и поштовалаца, који су пратили и који прате часопис дуги низ година, изазива позитивне и топле емоције. Сви ти волумени су се „рађали“ и „живели“ у разноврсним, више или мање, плодним временима, али увек са искреном посвећеношћу науци и струци. Данашњим истраживачима и осталим посленицима наше науке и струке, часопис жели да и даље буде значајна подршка као извор нових сазнања, али и као место на којем они могу да објављују резултате својих научних истраживања или њима својствене стручне опсервације.

Због тога, са великим задовољством, позивамо истраживаче, научнике из области спорта, физичког васпитања и других граничних дисциплина, као и стручњаке из праксе: тренере, педагоге физичког васпитања, спортске лекаре, психологе и друге да својим научним и стручним радовима увеличају јубилеј часописа.

Традиционално, позивамо и младе истраживаче и студенте да искористе могућност да се усавршавају и започну своју мисију у пољу науке у области спорта и физичког васпитања.

Ова година је олимпијска и права прилика да се у нашем часопису настави повезивање теорије/науке и праксе као један од основних постулата часописа, а све ради унапређења спортских и педагошких достигнућа у нашој области.

Glavni urednik
Saša Jakovljević
 

Guests Online

Имамо 2 гостију на мрежи

Open Access

This is an open access journal which means that all content is freely available without charge to the user or his/her institution. Users are allowed to read, download, copy, distribute, print, search, or link to the full texts of the articles in this journal without asking prior permission from the publisher or the author. This is in accordance with the BOAI definition of open access.